dinsdag 28 januari 2014

Mooie herinnering aan een onvergetelijke dag!

Het voordeel van een ziek kindje in huis is ongetwijfeld de tijd om eens lekker te rommelen in huis. Het was ook echt wel eens nodig! Het leukste aan opruimen vind ik dat er altijd een vat vol herinneringen word opengetrokken. Zowel mooie als de mindere..

Vandaag stuitte ik op een fijne herinnering.. Een piepklein kussentje dat nog vaag geurt naar lavendel.. Een handgemaakt kussentje, met liefde genaaid, als aandenken aan een schone dag.. Een dag waar ik zelf aan mocht meewerken om er een onvergetelijk moment van te maken..

Vorig jaar stapten onze buren namelijk in het huwelijksbootje, en het kussentje werd geschonken aan iedere genodigde als aandenken aan hun groot moment! Zo had ze dat bedacht, die buurvrouw van ons, want naaien is haar grote liefde. Een liefde die ze, zoals u reeds weet, doodleuk over het tuinhek kieperde. En die liefde wilde ze persé laten doorschemeren op haar dag met haar andere grote liefde, om de persoonlijke sfeer er in te houden..

Ze had dus weer wilde plannen, die buurvrouw van ons, en om die wilde plannen te verwezelijken stak ze haar hoofd nogmaals boven het tuinhek uit om met haar 'bambi-ogen' eens lief naar mij te knipperen. En als er iets is waar ik geen nee tegen kan zeggen dan zijn het wel van die smekende bambi-ogen...

Ze vroeg of ik haar wilde helpen om een trouwkaart ineen te boksen waar ze zichzelf volledig in terug kon vinden. Ze had drie wensen. Eén, er moest een retro koppeltje op in een hoekje. Twee, haar liefde voor stof en naaien moest er in gevoeld worden. En drie, het moest passen bij de 'romantische' kussentjes die ze wilde naaien om het plaatje compleet te maken.

Zo gezegd zo gedaan. we trokken naar Kapellen om daar eens in de goedkopere stofjes te snollen en de buurvrouw trok al snel een rol met romantische bloemen uit het rek. Ik trok er zelf een groene rol met witte stipjes uit om mee te combineren. Ik snolde eens in mijn virtuele schuif en vond het aandenken ook digitaal terug.. Ziehier, het resultaat!












Lavendelkussentjes met 'huis-tuin-keuken' gedrukt label.


Het koppeltje..














<3

zaterdag 18 januari 2014

Uitslag Give-Away Robot Flock

In tijden van tijdsgebrek een fantastisch gerief:
RANDOM.org..

We vulden in, klikten één muisklik
en in een fractie van een seconde koos
hij een winnaar..




Tellen tot drie lukt nog net..



Ik hoop dat ze er toch een beetje blij mee
is aangezien ze zichzelf nu niet bepaald een Robot lover noemt!
Haar neefjes hopelijk wel.. ;)


Stuur je gegevens en de gewenste kleur maar door
en de flock komt jou richting uit!

zaterdag 11 januari 2014

Give-away voor Robot lovers..

Soms is het hier een waar slagveld! Dingen durven hier al eens te sneuvelen met al dat kindergeweld! We zouden kunnen kiezen voor plastic, maar dat vinden we meestal niet zo mooi.. We nemen de bluts dus met de buil en moeten hier af en toe dingen vrolijk van de grond schrapen en bijgevolg vernieuwen! Zo ook het nachtlampje van zoonlief.. Scherven brengen geluk zullen we maar denken..
En erg dat hij dat vond..

Een tijdlang kon ik hem tevreden stellen met een zaklamp, maar van slapen kwam wat minder in huis! Tijd dus voor een gloednieuwe, budgetvriendelijke, 'huisgepimpte' nachtlamp! Een snel-klaar projectje voor tussen de soep en de patatten, of eerder tussen de schoendozen en de patatten..

In mijn achterhoofd had ik reeds ideetjes opgedaan bij deze en deze madam.. Dat flocken op glas moest ik toch ne keer geprobeerd hebben en flock en een lamp is een goedgekeurde combi! Ik wilde beide vondsten verenigd zien in het ideale nachtlampje voor kleine kerels! Een goedkoop Ikea lampje 'would do the trick'! De zoon koos het thema en de moeder voerde het uit!

We present you: De robot-nachtlamp...voor kleine stoere gasten..

Mijn enige bedenking was dat de flockfolie misschien te warm zou kunnen worden en dat het lampje zodoende niet veilig zou zijn.. Maar daar hebben wij hier een eenvoudige en sublieme oplossing voor gevonden! Ik draaide een Led-lamp in het handeltje.. Led-lampen worden namelijk hoegenaamd niet warm en om een koud en onaangenaam licht te vermijden koos ik voor een zachtrood exemplaar..








Tip: Om de applicatie op de ronde vorm aan te brengen moet je een soort van
rollende beweging met je strijkijzer maken. A piece of cake!




En aan de achterkant flockten we nog iets anders..
2 variaties in één lampje voor wie van afwisseling houd of gewoon niet kan kiezen!






En 's avonds roept hij nu al twee nachtjes: Slaapwel Robot!


Omdat het mannetje er zo ontzettend blij mee is..
Omdat ik meestal een give-away doe die meer voor het vrouwelijke geslacht is..
Omdat het weer een tijdje geleden is dat ik iets weggaf..

Een give-away voor de jongens!

Wat geef ik weg?

Dezelfde applicatie in flockvelours naar keuze
met de naam van een kereltje naar keuze!
(Om uw eigenste stoere Ikea-lampje te pimpen..)


Volgende zaterdag, 18 januari 2014, trek ik de winnaar!


Good luck!





woensdag 8 januari 2014

Een (valse) nieuwe start..

Het nieuwe jaar wilde niet bijzonder best starten! Maagklachten.. Zeer vervelend! Ik vermoed niet van stress, maar van al dat gehol van feestje naar feestje.  Gewoonweg overbelast die handel!

De eerste houten naam die ik voor het nieuwe jaar had uitgezaagd kreeg zin om in twee te breken. Nog nooit meegemaakt!  Misschien noemt er iemand onder jullie 'Hann' of 'Ah'. Indien ja dan heeft u geluk.. U mag hem gratis en voor niets hebben! Ik zaag wel een nieuw exemplaar uit één stuk..

 Een valse start zullen we het maar noemen,...maar we hebben ons herpakt! Ik ga u vandaag geen geknutsel door de maag splitsen (vooral niet door de maag!!) en ook geen naaisel of iets dergelijk, maar ik neem u  mee op reis..  Naar ons sorteercentrum! Ik beloof u om niet elke dag het wel en wee van ons vrijwilligerswerk op te dringen, maar voor één keertje is het toegestaan vind ik zelf..

We staan namelijk aan de vooravond van de opening van ons 'pop-up' sorteercentrum. Drie weken lang zal ikzelve, samen andere vrijwilligers zo'n 8000 schoendozen nakijken en sorteren. Vandaag was het centrum nog gesloten voor vrijwilligers, maar er werd al heel hard gewerkt! En vandaag draaiden we met z'n vijven een proefdag om de kinderziektes er reeds uit te helpen! Met succes, want alles loopt vrijwel op rolletjes..

Vandaag toon ik reeds een blik achter de schermen..





Wie nog niet zo lang volgt en zich afvraagt waar ik het nu eigenlijk over heb en zo curieus is om te weten waar het hier nu eigenlijk over gaat leest best eerst  'The good cause' AKA de schoendoosactie'




8000 schoendozen die klaarstaan om gecontroleerd te worden..




Er werden nette en handige plaatsen voorzien voor de vrijwilligers om optimaal te kunnen werken!




Opgesplits in leeftijd en geslacht..




Buitenste rijen: tafels om aan te sorteren.
Binnenste rij: Bijvulmateriaal en schoendozen.




 bijvulmateriaal..




Checklist om het goed te doen!




Voorbereidend werk..




Onontbeerlijk bijvulmateriaal!




Een proefuur om de gemiddelde snelheid te kunnen bepalen..
Ge ziet het.. hier werd over nagedacht! ;)



De eerste twee uurtje waren lekker frisjes, maar daarna leek het wel lente in de serre..



Heb je eventueel interesse om ook een handje te komen helpen dan zijn hier enkele praktische weetjes!

Het sorteercentrum zal geopend zijn vanaf morgen, 9 januari 2014 tot en met 29 januari 204.
Dit telkens van maandag tot en met zaterdag vanaf 9 uur tot 17 uur. Zondag zijn we gesloten. Op maandag en donderdag zal het centrum open zijn van 9 uur 's morgens tot 21.30 uur 's avonds en dit doorlopend!

Het adres is Roetestraat 10, 2570 in Duffel. Op voorhand opgeven wanneer je wilt komen hoeft niet, maar is wel praktisch! Dit doe je best op het nummer van mijn lieve zus: 0498 62 42 40 of stuur haar een mailtje: Eva.sluijs@scarlet.be. Een superlieve en de harde kern hier in dit verhaal! ('t Is die met dat staartje en die dikke sjaal ;))

Tip: Warme kleding is wel aan te raden. Laagjes kleding is nog beter. De temperaturen durven al eens te schommelen.. Ben je van plan om een hele dag te komen dan neem je best uw bokes mee. Er is een supermarkt om de hoek voor zij die niet graag bokes smeren..  Koffie, thee en een koekje of een soepje uit een pakje voorzien wij om uw noeste arbeid te verlichten!

Mannen zijn ook steeds welkom! Een aantal dingen zijn echt mannenwerk, dus neemt gerust uw lief, man of patner mede!

Voor zij die zich reeds hebben opgegeven om te helpen: Super bedankt!
Voor zij die willen komen helpen: Alvast bedankt!

WAARSCHUWING..
Ik moet u wel nog even waarschuwen: Bent u gevoelig voor verslavingen dan raden wij u af om te komen helpen wegens: ZEER VERSLAVEND!


En nu.. slaapwel, want deze weken moet ik er wel een beetje fris bij staan hé! ;)



zaterdag 4 januari 2014

kleine 'womanizer'

Verjaardagsfeestjes zijn hier de orde van de dag... Alleen onze jongste spruit valt wat minder in de prijzen. Het ligt aan zijn leeftijd vermoeden we. Maar het tij is gelukkig aan het keren! Tot grote vreugde van de kleine man..
Wanneer je naar de derde kleuterklas gaat, dan zijn feestjes plots 'in'. En hij is ook 'in'..

Hij werd dus uitgenodigd op een verjaardagsfeestje van een meisje uit zijn klas en hij was zo fier als een gieter toen de uitnodiging uit zijn boekentasje rolde.

Op datzelfde moment ontpopte zich in ons klein vijf-jarig ventje een ware 'womanizer'. Hij moest en zou een 'speciaal' cadeau maken voor het meisje en nog geen twintig minuten later toonde hij, niet zonder trots, zijn eigenhandig gemaakte juweel! Van strijkparels..

En toen was het ons moment om zo vertederd als een gieter te zijn..





En omdat zo'n schone ketting, die met zoveel liefde gemaakt werd, ergens in verpakt moet worden maakte ik een bijpassend tasje! Meer moet dat niet zijn..











Stof: Eclips Berchem en stoffenspektakel
rits: Veritas
Fluor zigzag- lint: Allegaartje Duffel
Patroon: Gratis patroon van Patty Doo
via Youtube.